Ons Leer

DESIGN ETHOS

“To create timeless, fashionable quality bags that women can wear every day”  - Andre Grundmann, Founder

Andre's scherpe oog voor het zien van functionele objecten en het transformeren ervan in uniek modieuze stukken is wat de Smaak | Amsterdam -collecties onderscheidt van haar concurrenten. Het unieke ontwerp blijft in de voorhoede van trends, terwijl het klassieke DNA van het merk behouden blijft en bij het ontwerp van iedere collectie opnieuw wordt bekeken.

Het DNA, een samensmelting van traditioneel vakmanschap met een gevoel van Amsterdams cool, weeft klassieke kenmerken zoals het boterzachte leer in contrast met gedurfde ketting- en symbolische kettingdetails en verstelbare banden. Deze kenmerken voegen een herkenbare waarde toe aan de ontwerpen en geven een voorsprong aan praktische en veelzijdige creaties.

De creatieve reis voor onze tassen begint ongeveer negen maanden voorafgaand aan de lancering van de nieuwe collectie. Andre en zijn team begint met het ontwerpen van elke nieuwe stijl en voegt vaak specifieke kenmerken toe aan zijn stukken welke hij tijdens zijn inspiratie reizen ontdekt. Soms kan een ontwerp jaren in de maak zijn. Inspiratie kan komen van een verre herinnering of een onderwerp dat nauwgezet onderzoek vereist voordat het in de vorm van een handtas kan worden gerealiseerd.

Andre's passie voor kwaliteitsontwerp betekent dat hij zijn uiterste best doet om ervoor te zorgen dat het meest uitzonderlijke vakmanschap in elke collectie past. Elk ‘lokaal ontworpen’ stuk, welke door bekwame ambachtslieden wordt vervaardigd, is een essentieel aspect waarin Andre sterk gelooft dat het de stukken verheft tot een niveau van onvergelijkbaar luxe ontwerp.

VAKMANSCHAP

Onze passie voor kwaliteitsontwerp zorgt ervoor dat het meest uitzonderlijke vakmanschap in elke collectie terechtkomt. We werken samen met de beste leerproducenten en een hoogwaardige leerlooierij om de meest levendige kleuren en geschikte texturen voor onze collecties te bieden.

We zorgen ervoor dat we weten waar onze leersoorten en materialen vandaan komen, en dat de bron ecologisch en sociaal verantwoord is. 

Onze tassen worden tot leven gebracht door één familiebedrijf waar wij al ruim 5 jaar intensief mee samenwerken. Het hebben van elk ‘lokaal vervaardigd’ stuk door ambachtslieden is een essentieel aspect waarin we diep geloven dat het de stukken verheft tot een niveau van onvergelijkbaar luxe design. Elk prototype en het uiteindelijke ontwerp is met de hand afgewerkt met perfecte stiksels waarbij het maken van een enkele tas tot ongeveer 3 uur in beslag neemt, en vervolgens zorgvuldig wordt gecontroleerd, getest en goedgekeurd voordat het in onze winkels aankomt of wordt verpakt in onze smaakvolle dozen om bij jou thuis te worden afgeleverd.

Meer over Smaak