Ieder product van SMAAK | AMSTERDAM is met veel zorg en aandacht gemaakt. Door het gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen gaan onze producten nog jaren mee. We werken aan alle collecties mee aan de optimalisatie van productieprocessen voor een duurzame en milieuvriendelijke leefomgeving. Ons ontwerpstudio werkt nauw samen met geselecteerde productiepartners, zodat dezelfde waarden worden nagestreefd.

Veel van onze leveranciers zijn kleine familiebedrijfjes, die de productietechnieken van het erfgoed ondersteunen die grotendeels zijn achtergelaten door de moderne massaproductie. Deze fabrieken zijn vaak de steunpilaren van hun lokale gemeenschappen en de productie met hen ondersteunt de lokale economieën over de hele wereld.

Al onze fabrieken zijn door een onafhankelijke instantie gecontroleerd op naleving van de sociale normen en hebben ingestemd met onze SMAAK-voorwaarden, waaronder naleving van de lokale arbeidswetgeving. Onze leveranciers zijn als familie voor ons, en we bezoeken ze regelmatig als we producten co-creëren om de hoogste kwaliteit te garanderen en ervoor te zorgen dat onze relatie meer blijft betekenen dan alleen zaken doen.

Onze toeleveringsketen verschilt van veel andere merken doordat we onze ecologische voetafdruk minimaliseren door waar mogelijk te produceren in de nabijheid van onze materiaalbronnen. In de industrie is het gebruikelijk dat de grondstoffen aan de andere kant van de wereld worden geproduceerd dan waar het eindproduct wordt gemaakt, waardoor verscheping van grondstof naar fabriek en vervolgens van fabriek naar winkel nodig is. Wij kiezen bewust voor fabrieken die zich dicht bij de bron bevinden.